Annons

KP-hästen travar på: ”Det är jäkligt kul!”

Execute Muscles är årets ”KP-häst” och han har redan gjort två starter som gett mersmak och chans på fina tider. De som väljer att bli andelsägare i KP-hästen kommer nu att få följa honom under 12 månader.
– Han är på väg någonstans. Han gillar att tävla och är en väldigt cool kille som känns travsäker, säger travtränaren Thomas Madsen.
Publicerad 22 oktober 2023
Travtränaren Thomas Madsen och hästen Execute Muscles.
Travtränaren Thomas Madsen och hästen Execute Muscles.Foto: Linus Gunnarsson

Nu finns möjligheten att leasa tävlingsrätten i ett år i KP-hästen Execute Muscles som tränas av Thomas Madsen. Han bedriver sin verksamhet i Tingby, ett stenkast från Kalmartravet.

– Det är en riktig kompis. Han är go och älskar uppmärksamhet. Jag brukar kalla honom för en hedershäst som alltid gör sitt bästa och som alltid är trevlig att hålla på med, säger Thomas.

Annons

Execute Muscles är en fyraårig valack som nyligen gjort två starter och som lovar gott inför framtiden.

– Han gjorde debut för mig i september. Då tycker jag själv att han gjorde det väldigt bra. Han blev ”bara” fyra efter en tuff öppning. Efter den prestationen höjdes mina förhoppningar ännu lite till. Och andra starten i Mantorp var han egentligen ännu finare, men fastnade mellan två andra hästar. Det finns potential.

Execute Muscles visade fin potential de två senaste starterna.
Execute Muscles visade fin potential de två senaste starterna.Foto: Linda Madsen

Planen är att Execute Muscles ska starta lopp varannan, eller var tredje, vecka.

– Nu börjar vi här hemma i Kalmar med omnejd så får vi se i efterhand. Förhoppningen är att han ska göra det bra i loppen och kanske på sikt vara med på V75 också.

Varför tycker du att man ska vara andelsägare i Execute Muscles?

– Om man ska se det stort handlar det om att få folk, som kanske inte är så insatta, att upptäcka den här världen. Man kanske spelar lite på V75 på lördagarna och tycker att det verkar kul – men det är ett stort steg att köpa en häst själv. Det här är en liten invigning i sporten och man får vara med för en liten peng, säger Thomas och fortsätter:

– Bara gör det! Det är jäkligt kul alltså. Vi försöker göra det till en positiv upplevelse. Jag är också medveten om att de flesta som är med på det här är ganska nya, så vi tar hand om dem och får dem att känna sig välkomna.

Vad är ditt mål med det här året?

– Att köra in så mycket pengar som möjligt, haha!

Nästa planerade start för Execute Muscles är redan på fredag den 27 oktober på Kalmartravet.

Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons