GDPR Illustration

Ta del av vår integritetspolicy

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat vår integritetspolicy så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Kriminalvårdare varnas efter film på Snapchat

En kriminalvårdare i Kalmar som filmat sig själv inne på anstaltens centralvakt och publicerat filmen på Snapchat får en varning, det rapporterar Barometern.
Kalmar • Publicerad 29 december 2022
Montage.
Montage.Foto: Mostphotos

Kriminalvårdaren bröt mot det fotoförbud som finns inne på anstalten i Kalmar när han filmade sig själv i anstaltens centralvakt och publicerade filmen på sociala medier, skriver tidningen.

Det ska även ha framkommit att vårdaren extrajobbade på en konsert i sommar utan att berätta för sin arbetsgivare. Alla bisysslor måste anmälas till arbetsgivaren enligt de regler som finns för anställda inom Kriminalvården.

Kriminalvårdens personalansvarsnämnd slår fast att publiceringen av filmen och extrajobbet inte anses som ringa. Nu straffas kriminalvårdaren med en varning.

Linn SvenssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.