unlock

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

  1. Nyheterarrow-down
  2. Avdelningararrow-down
  3. E-tidning
  4. Söksearch
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down
  3. Tipsa oss!

Kriminalvården om mordmisstänkt: ”bristande impuls- och konsekvenskontroll”

56-åringen som misstänks ha mördat en annan man i Oxhagen i fredags, dömdes så sent som i november för inblandning i den så kallade Syab-kuppen.
Genrebild.
Genrebild.
Foto: Gamma-man/Mostphotos

Under en helg i slutet av augusti förra året stals bland annat två bilar, fyra motorcyklar, datorer och mc-utrustning från transportgymnasiet Syab:s lokaler i Kalmar. Tjuvarna hade kommit över en kod för att larma av lokalerna under ett inbrott på Samhall.

Någon natt senare återfanns en av de stulna motorcyklarna, vid en mack i Blekinge. Den som körde motorcykeln var den nu mordmisstänkte 56-åringen.

I november fälldes mannen av Kalmar tingsrätt för stöld, olovlig körning, rattfylleri, narkotikabrott, ringa narkotikabrott samt brott mot knivlagen. Påföljden blev villkorlig dom. Kravet var att 56-åringen skulle genomgå vård och behandling för sitt missbruk.

Den utredning av 56-åringen som Kriminalvården gjorde då fann flera riskfaktorer, däribland ”hans bristande impuls- och konsekvenskontroll, narkotikamissbruk, bakgrund med tidiga ingripanden från socialtjänst och Kriminalvård”.

Mannen ”lever emellertid under ordnade sociala förhållanden avseende bostad, ekonomi och arbete”, skriver även Kriminalvården.

Läs mer