Annons

Krisberedskapen höjs på kommunens boenden

Under flera månader har socialförvaltningen i Kalmar kommun arbetat med att höja beredskapen på deras boenden. Samtliga boenden är nu utrustade med krislådor.
Publicerad 30 september 2023
Pressbild.
Pressbild.Foto: Kalmar kommun

– Alla boenden ska ha en beredskap så de klarar sig under några dagar om elen försvinner, det blir storm eller andra störningar som gör att man inte kan leva som vanligt, säger Susanne Starkner, samordnare på Socialförvaltningen, som fick i uppdrag av förvaltningens krisledning att ta fram krislådor, i ett pressmeddelande.

Varje boende har nu en eller flera krislådor beroende på hur många brukare som bor där. Boendena har också utskrivna listor på brukare och listor på bland annat vilka mediciner de tar. Krislådan räcker för upp till åtta personer och innehåller bland annat förnödenheter som värmeljus, tändsticksask, pannlampa med extra batterier, batterier, vattendunkar, stormkök och en vevradio.

Annons

– Det är viktigt vid ett läge där elen skulle försvinna eller någon annan störning som gör att personalen inte kommer åt de digitala systemen som lagrar den informationen, säger Susanne Starkner.

Nikki Lundgren är undersköterska och tycker att det känns bra att ha beredskap på LSS-boendet Kajalen där hon jobbar.

– Det känns tryggt att förvaltningen jobbar långsiktigt och att vi är beredda om det blir en kris, då vet vi vad vi ska göra och är säkra på att vi har det vi behöver, säger Nikki.

Linn SvenssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons