Krockade med körskolebil och smet från platsen

En kvinna i 40-årsåldern åtalas för att ha kört in i en körskolebil i centrala Kalmar, och sedan smitit från olycksplatsen.
Publicerad 24 september 2021
Genrebild.
Genrebild.Foto: Dean Drobot/Mostphotos

Körlektionen slutade på ett tråkigt sätt.

Eleven skulle som avslutande övning göra en fickparkering utanför körskolan i centrala Kalmar, men hann knappt börja backa innan en bil körde rakt in i baken på trafikskolebilen.

Eleven, läraren och den praktikant som satt i bilen drabbades av bland annat hjärnskakning och whiplashskada.

Bakom ratten på olycksbilen satt en kvinna som grät och hade svårt för att förklara vad som hade hänt, och när hela sällskapet skulle gå in på trafikskolan ursäktade hon sig och smet från platsen. Bilens registreringsskylt hade dock fotograferats så kvinnan kunde identifieras.

I förhör vill hon få det till att det är hon som har blivit påbackad av trafikskolebilen, och att hon därefter hamnat i chock och inte vetat vad hon gjort när hon kört därifrån.

Kvinnan säger sig inte heller ha varit medveten om att hon smitit från notan efter att ha tankat på en Kalmarmack både i februari och i maj. ”Jag brukar alltid betala med kortet och var väl disträ och glömde bort att det var kassabetalning”, är hennes förklaring i förhör.

Nu har kvinnan åtalats för brott mot trafikförordningen, smitning från trafikolycksplats och två fall av ringa stöld.

Simon KarlssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.