GDPR Illustration

Ta del av vår integritetspolicy

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat vår integritetspolicy så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Krusenstiernska gården beviljas medlemskap i Svenskt kulturarv: ”En kvalitetsstämpel”

De senaste åren har Krusenstiernska gården i Kalmar arbetat för att kvalitetssäkra besöksmålet. Som en del i arbetet sökte man medlemskap i Svenskt kulturarv, vilket nu beviljats.
Publicerad 31 augusti 2022
Emma Angelin Holmén, verksamhetsutvecklare vid kultur- och fritidsförvaltningen i Kalmar kommun.
Emma Angelin Holmén, verksamhetsutvecklare vid kultur- och fritidsförvaltningen i Kalmar kommun.Foto: Agnes Aronsson

– Att medlemskapet beviljades är en kvalitetsstämpel för gården, det känns förstås väldigt bra, säger Emma Angelin Holmén, verksamhetsutvecklare, i ett pressmeddelande.

De punkter man arbetat med att kvalitetssäkra är exempelvis muséet, café, guidningar och evenemang.

– En av effekterna vi kan se är att antalet besökare har fördubblats på ett par år, säger Annette Andersson, ordförande i stiftelsen Krusenstiernska gården, i pressmeddelandet.

För att bli medlem i Svenskt kulturarv krävs att besöksmålet har ett stort allmänintresse och kvalitet vad gäller innehåll och service. Sällskapet har i nuläget ungefär 270 institutionella medlemmar som representerar drygt 300 besöksmål.

Hedda OttestamSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.