GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Kultbandet Doktor Kosmos kommer till Kalmar

Efter femton års frånvaro från svenska scener är Doktor Kosmos snart tillbaka med 13 spelningar i olika svenska städer. Den 15 oktober besöker de Söderport i Kalmar.
Publicerad 10 maj 2022
Doktor Kosmos. Foto: Pressbild/HO
Doktor Kosmos. Foto: Pressbild/HO

Doktor Kosmos bildades i Uppsala 1991 och fyller 31 år som band i år. De har gjort sju album varav det senaste ”Hej Alla Barn” släpptes 2019.

Frontfiguren Uje Brandelius gjorde 2016 en kritikerrosad föreställning med namnet ”Spring, Uje, Spring” som ledde fram till filmen med samma namn i regi av Henrik Schyffert. Hela bandet medverkar i filmen, som vunnit tre Guldbaggar.

I ett pressmeddelande inför spelningarna får Doktor Kosmos frågan vad de ser fram emot mest på turnén.

– Att få uppleva den rogivande tystnaden i turnébussen när vi passerar Upplands Väsby och har slut på samtalsämnen. Att nicka till i bussfåtöljen med en mazarin i handen. Att komma till nya städer och utforska tidskriftsavdelningen på det lokala biblioteket. Kort sagt: allt det där som var själva anledningen till att man startade band en gång i tiden.

Har ni nån publik kvar, tror ni?

– Nej. Men vi har garantigage så det är egentligen inte vårt bekymmer, svarar bandet i pressmeddelandet.

Vad kan publiken förvänta sig? Blir det en blandning av gammalt och nytt?

– Nej. Det blir en blandning av gammalt och jättegammalt.

Agnes AronssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.