GDPR Illustration

Ta del av vår integritetspolicy

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat vår integritetspolicy så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Kungen av Ullevi bräcker publikrekord – sålt flest biljetter på Fredriksskans

Rekordet för biljettförsäljning från 1949, då 15 243 såg Kalmar FF möta Malmö FF på Fredriksskans är bräckt. Av ingen mindre än Håkan Hellström.
Kalmar • Publicerad 9 november 2022
Sedan innan har Hellström även rekord på Ullevi, där 71 977 tog plats på arenan den 27 augusti i år.
Sedan innan har Hellström även rekord på Ullevi, där 71 977 tog plats på arenan den 27 augusti i år.Foto: Michael Erhardsson/Mostphotos

Det 73 år gamla rekordet från när Kalmar FF mötte Malmö FF inför 15243 personer är bräckt. Håkan Hellström har precis passerat 15 500 sålda biljetter till spelningen på Fredriksskans den 14 juli, berättar Destination Kalmar för Barometern.

Maxtaket för Fredriksskans är 26 000 personer vid konserter och ännu är inte biljetterna slutsålda till Hellströms Kalmarkonsert.

– Jag såg Hellström första gången i Oslo i början av 2000-talet. Då stod jag framför scen med 800 andra. Hälften klädda i sjömanskostymer. I dag kan vi se att han passerar ett 70 år gammalt publikrekord på Fredriksskans. Ganska otroligt ändå, säger Pelle Aldestam, som är projektledare för utveckling av Kalmars arenor på Destination Kalmar till tidningen.

Sedan innan har Göteborgssonen publikrekord på Ullevi. Då hela 71 977 åskådare lockades till en av hans sommarkonserter i augusti.

Linn SvenssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.