Kuslig upplevelse väntar i Krankelösa

Teaterföreställningen ”En vandring i sagans skog” tar med er på en vandring bland läskiga karaktärer.
Publicerad 29 augusti 2020
Foto: Jenny Herrlin

Visste ni om att det finns häxor, vättar och älvor i naturreservatet i Krankelösa? Åtminstone en gång per år när teaterföreningen Teaterinvest arrangerar ”En vandring i sagans skog”. Skådespelarna tar med publiken på en skogsvandring där de får chansen att aktiveras genom sång och dans. Under tiden ska ett mysterium lösas för att till sist hitta bullkorgen. Hittar man korgen, blir det belöning med saft- och bullkalas.

– Föreställningen har pågått i 30 år efter att ett gäng förskolelärare och lärare, som var med under den här tiden, föreslog att vi skulle göra något som fick barn att komma ut i naturen. Under alla år har det varit ett jätteuppskattat arrangemang, säger Lena Hellström, ledamot i Teaterinvest, och fortsätter:

– Men det finns personer som än i dag undrar över hur vi kan köra samma koncept, år efter år. Det som är grejen är att skådespelarna varierar från år till år och tolkar karaktärerna på olika vis. Dessutom är deltagarna (publiken) aldrig den samma, vilket gör att det blir som något nytt varje gång.

Foto: Jenny Herrlin

Eftersom föreställningen alltid utförs i ett naturreservat där terrängen är ojämn, har det varit svårt att få till en tillgänglighetsanpassad föreställning. I fjol gjorde Teaterinvest ett test på Skälby som skulle underlätta tillgängligheten. Det gav resultat direkt.

– Engagemanget var otroligt stort och det blev väldigt lyckat. Därför kör vi tre föreställningar på Skälby igen, berättar Lena Hellström.

Föreställningarna på Skälby arrangeras främst för de som behöver särskilt stöd. Den 6 september klockan 10 och 13 hälsas publiken välkomna dit. För de som hellre vill gå i terrängen i Krankelösa, genomförs tre föreställningar; klockan 10, 11.30 och 13.30 den 12 september.

Ytterligare en föreställning vid respektive datum kan tillkomma ifall biljetterna till föreställningarna säljs slut. Information om biljetter finner ni på Teaterinvests hemsida.

Wilhelm NilssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.