Kvartett släpper album med jazz på kalmaritiska

I albumet finns bland annat låtar om Kattrumpan, Esplanaden och Sylvanderparken.
Publicerad 25 februari 2023
Jan Ottossons kvartett. Från vänster: Jan Ottosson, Douglas Sandor, Ola Petersson och Per-Ola Svensson.
Jan Ottossons kvartett. Från vänster: Jan Ottosson, Douglas Sandor, Ola Petersson och Per-Ola Svensson.Foto: Linda Svensson

Jan Ottossons kvartett består av Per-Ola Svensson på piano, Jan Ottosson på barytonsax/tenorsax, Douglas Sandor på trummor och Ola Petersson på kontrabas.

Det nya albumet ”Jazz på kalmaritiska” är egenskrivet, lokalt producerat och inspelat hos Olof Eveborn på Luvehult Records. Det släpps inte kort efter senaste albumet ”My reason for living”. Kompositören Per-Ola Svensson menar att tempot skruvats upp i de nya melodierna jämfört med de förra.

– Om vårt första album har präglats av lugna, vackra och mjuka ballader kommer man nog tycka att ”Jazz på kalmaritiska” mer är i upptempo. Fler låtar med swingkaraktär med tydliga markeringar, säger han i ett pressutskick och fortsätter:

– För någon som inte är så bekant med Kalmar verkar kanske låttiteln ”Kattrumpan”, ”Tripp Trapp Trull” eller ”På en bänk i Sylvanderparken” lite märkliga. Men för mig och oss här i Kalmar är de ju solklara. Det ska bli roligt att försöka förklara allt detta på en eventuell kommande Japanturné!

Releasekonserten sker i Gröna Salen på Kalmar slott den 26 februari klockan 16:00.

På albumet syns tavlan ”Bron” av Linda Wallin.
På albumet syns tavlan ”Bron” av Linda Wallin.
Hedda OttestamSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.