Annons

Kvinna ertappad med att köra drograttfull – sa att vinden fick hennes ögon att tåras

En kvinna i 20-årsåldern från Kalmar döms för rattfylleri och två fall av ringa narkotikabrott.
Publicerad 25 december 2022
Kalmar tingsrätt.
Kalmar tingsrätt.Foto: Hedda Ottestam

Det var i maj i år som kvinnan blev ertappad med att vara påverkad av cannabis när hon körde bil på Trångsundsvägen i Kalmar.

Kvinnan berättar att hon hade rökt cannabis några dagar tidigare. Hon säger att det var blåsigt ute den aktuella dagen och att polisen bad henne stå mot vinden, det var därför hennes ögon tårades och polisen sa att hon såg påverkad ut. Hon menar att hon aldrig skulle sätta sig i bilen om hon kände sig påverkad. Körningen gick bra och hon hade inte en tanke på att hon skulle testa positivt för narkotika.

Annons

Tidigare samma månad hade hon fått besök av polisen i sin bostad. Då hade hon rökt cannabis, men det var en av få gånger hon rökt. Hon berättar att hon vid tillfället befann sig i en dålig relation och umgicks med personer där hon kände en viss press att röka cannabis.

Kvinnan erkänner båda fallen av ringa narkotikabrott, men nekade till rattfylleri. Men tingsrätten anser att hon måste ha insett risken för att narkotikan kunde finnas kvar i kroppen när hon körde bil. Tingsrätten ifrågasätter inte att kvinnan inte kände sig påverkad och att körningen gick bra, men då hon berättar att hon rökt cannabis bara några dagar innan innebär att bedömningen inte kan bli någon annan.

Påföljden blir 60 dagsböter om 80 kronor. Totalt 4 800 kronor.

Linus GunnarssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons