GDPR Illustration

Ta del av vår integritetspolicy

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat vår integritetspolicy så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Kvinna fick fraktur efter gynekologisk undersökning

Publicerad 22 januari 2023
Region Kalmar län.
Region Kalmar län.Foto: Linus Gunnarsson

Chefläkare Gunhild Nordesjö Haglund vid Länssjukhuset i Kalmar har upprättat en anmälan enligt lex Maria.

Fallet gäller en 60-årig kvinna som före incidenten hade nedsatt funktion i benen. I samband med en gynekologisk undersökning ska ett av hennes ben ha fallit ur benstödet på undersökningsstolen. Benet ska sedan ha blivit hängande medan stolen ännu var i upphissat läge.

Kvinnan ska efter undersökningen ha haft kvarvarande smärtor och sökte en dryg vecka senare sjukvård. En fraktur kunde då konstateras och kvinnan fick genomgå operation.

”Åtgärder är vidtagna för att minska risken för att händelsen inträffar igen”, skriver Region Kalmar län i ett pressmeddelande.

Hedda OttestamSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.