Annons

Kvinna köpte telefoner på annons med falska pengar – åtalas för flera brott

I april skrev KalmarPosten om en kvinna i 30-årsåldern som blev anmäld för att ha betalat med falska sedlar. Nu åtalet kommit och kvinnan är misstänkt för flera brott.
Kalmar • Publicerad 19 februari 2022
Genrebild.Foto: Mostphotos

Den 15 april ska kvinnan ha köpt en elscooter för 2000 kronor av en man i Kalmar. Kvinnan ska då ha betalat med fyra falska femhundralappar.

Den 26 april ska kvinnan ha lurat två stycken personer, vid ungefär samma tidpunkt. Kvinnan hade nappat på två annonser om mobiltelefoner till salu. Kvinnan bestämde träff med säljarna vid Kvarteret Giraffen i Kalmar. Den ena säljaren fick 700 kronor i falska sedlar för sin mobiltelefon och den andra säljaren fick kort därefter 1 500 kronor i falska sedlar för sin mobiltelefon.

Annons

Kvinnan åtalas nu för tre fall av bedrägeri, ett av normalgraden och två ringa. Hon åtalas dessutom för tre fall av olovlig befattning med falska pengar, ett av normalgraden och två ringa. I andra hand yrkar åklagaren på brukande av falska pengar.

På samtliga punkter vidgår kvinnan händelseförloppet men förnekar brott.

Linus GunnarssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons