Annons

Kvinna såg 100 000 kronor komma in på kontot – sedan försvann pengarna

En kvinna i 70-årsåldern i Kalmar har kontaktat polisen som har upprättat en anmälan om investeringsbedrägeri, alternativt penningtvättsbrott.
Publicerad 2 september 2023
Robert Loeffel/Bedrägeri
Robert Loeffel/BedrägeriFoto: Polisen/Anna Hermansson och Hedda Ottestam

– I anmälan uppger kvinnan att hon för många år sedan investerade i Bitcoins, men att hon inte har tänkt på den investeringen på länge. Nu hade hon fått ett meddelande om att hon kunde få ut pengarna genom att logga in med Bank-ID. I anmälan uppger hon även att man har fjärrstyrt hennes dator. Det har gjorts överföringar men hon kunde se penningtransaktionerna studsa till hennes konto med sedan direkt vidare, säger polisens presstalesperson Robert Loeffel.

Kvinnan trodde alltså att hon skulle få tillbaka pengarna som hon investerat, vilket hon inte fick. Men hon blev heller inte av med mer pengar. Istället ska bedragare ha använt hennes konto som ett förmedlingskonto av pengar. Det ska röra sig om drygt 100 000 kronor som har studsat vidare till andras konton.

Agnes AronssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons