Annons

Kvinna trodde hon fick uppdrag om att betygsätta resor – blev av med 450 000 kronor

En kvinna blev av med 450 000 kronor efter att bedragare utgett sig för att komma från en reseagentur, enligt en polisanmälan.
Publicerad 5 september 2023

Kvinnan från Kalmar län såg en annons på nätet om att jobba online med att skriva reserecensioner. Hon blev kontaktad av engelsktalande personer som berättade upplägget för henne. Vilket skulle visa sig vara en komplicerad historia.

– Hon förband sig på att poängsätta 30 resor. De öppnade ett konto som de hade kontroll på och som provisionen skulle betalas ut på, men det var tvunget att finnas en viss summa på kontot. Annars skulle hon inte få någon utbetalning på slutet, säger Robert Loeffel, presstalesperson vid polisen.

Annons

Kvinnan var tvungen att föra över egna pengar i flera omgångar för att hålla uppe nivån på kontot, för att försäkra sig om att provisionen hon tjänat in skulle komma in på kontot.

– När hon sedan försöker få ut pengar får hon inte det. Det handlar om 450 000 kronor. Jag har sett anmälningar om detta innan, men det har inte rört sig om så här stora summor.

En anmälan om grovt bedrägeri är upprättad.

Linus GunnarssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons