Kvinna utsatt för bedrägeri –skickade stor summa till falsk dotter

Publicerad 14 mars 2023
Genrebild.
Genrebild.Foto: Mostphotos

En kvinna i 60-årsåldern från Mörbylånga kommun har anmält till polisen att hon blivit utsatt för ett bedrägeri. Kvinnan skickade 20 000 kronor till en person som uppgav sig vara hennes dotter.

Tillvägagångssättet har uppmärksammats stort den senaste tiden. Personer får sms där avsändaren säger sig vara dennes barn och att man har bytt telefonnummer. En tid senare får man ett nytt sms där det står att man behöver hjälp med att betala räkningar.

– Dessa bedrägerier ökar något enormt och det är stora summor pengar som försvinner på ett enkelt sätt, det behöver inte handla om organiserad brottslighet. Det är enkelt att leta upp äldre personer för att sedan slänga iväg ett sms, har polisens presstalesperson Robert Loeffel tidigare sagt till KalmarPosten.

Linus GunnarssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.