GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Kvinna var beväpnad med batong och knogjärn

En kvinna i 30-årsåldern från Nybro kommun var beväpnad med vapen i Kalmar samt påverkad av amfetamin. Nu döms hon för tre fall av ringa narkotikabrott och brott mot lagen om förbud beträffande knivar och andra farliga föremål.
Publicerad 14 oktober 2021
Foto: Hedda Ottestam

Det var i november 2020 som kvinnan befann sig i Kalmar påverkad av amfetamin och beväpnad med både batong och knogjärn. Kvinnan säger i förhör att hon har batong och knogjärn för att kunna försvara sig då hon känner sig rädd för att gå ut. Hon nekar till narkotikabrott. Hon åtalades även för ytterligare två narkotikabrott som skett i februari 2021, vilka hon också förnekade.

Provtagning visade att kvinnan hade amfetamin i blodet vid de tre olika tillfällena och tingsrätten anser inte att kvinnan har kunnat förklara hur hon fått i sig amfetaminet annat än uppsåtligen.

Hon döms nu till dagsböter på 90 om 50 kronor, totalt 4500 kronor.

Linus GunnarssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.