Annons

Kvinnojouren och kommunen inleder långsiktig samverkan

Kvinnojouren får 650 000 kronor om året i två år för att tillsammans med Kalmar kommun ”skapa en mer långsiktig samverkan kring våldsutsatta kvinnor, barn och unga vuxna”.
Publicerad 21 juni 2021
Genrebild.
Genrebild.Foto: Trullsa/Mostphotos

Det handlar om ett så kallat idéburet offentligt partnerskap, IOP. Kvinnojouren och kommunen ska samverka både när det gäller det akuta och direkta stödet liksom det ”långsiktiga våldsförebyggande och opinionsbildande arbetet kring bland annat gränssättning, sunda relationer och samtycke”.

Överenskommelsen gäller för perioden 1 januari 2022 till 31 december 2024. Kvinnojouren får 650 000 kronor per år för sina insatser samt ytterligare 350 000 kronor årligen som ersätter det tidigare föreningsbidraget, totalt en miljon kronor.

Annons

Avtalet omfattar dock inte möjligheten för kommunen att använda sig av Kvinnojourens skyddande boende, utan det hanteras separat.

Simon KarlssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons