Annons

Ladugårdsbranden i Långlöt – teknisk undersökning dröjer

Det är än så länge för varmt på platsen för att polisen ska kunna genomföra en teknisk undersökning. Brottsrubriceringen är tills vidare mordbrand.
Publicerad 2 januari 2023
Ladugården gick inte att rädda. Vad som orsakat branden är i nuläget oklart.
Ladugården gick inte att rädda. Vad som orsakat branden är i nuläget oklart.Foto: Peter Boström

Under söndagsmorgonen brann en ladugård i Långlöt på Öland ner. I byggnaden ska ett 80-tal kor ha funnits men endast ett fåtal kor hann undan branden.

Polisen har upprättat en anmälan om grov mordbrand.

Annons

– Vi sätter rubriceringen mordbrand då vi tror att den kan vara anlagd. Grov blir det då det handlar om stora ekonomiska värden. Det behöver inte betyda att vi sett eller vet något utan man behöver sätta en rubricering för att kunna utreda det vidare, säger Thomas Johansson vid polisregion Syd.

Under måndagen skulle en teknisk undersökning ha genomförts på brandplatsen men den kommer att dröja någon dag då det än så länge är för varmt på platsen.

– Ofta behöver det svalna av innan vi kan börja jobba på platsen. Först ska den göras och sedan får vi se vad den kan ge för resultat, säger Thomas Johansson.

Det är i nuläget oklart vad som orsakat branden. Ingen person ska ha kommit till skada.

Hedda OttestamSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons