GDPR Illustration

Ta del av vår integritetspolicy

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat vår integritetspolicy så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Länets BUP-chef lämnar sin tjänst

Chefen för Barn- och ungdomspsykiatrin i länet lämnar sin tjänst, med omedelbar verkan, det skriver Barometern.
Publicerad 22 november 2022
Region Kalmar län.
Region Kalmar län.Foto: Linus Gunnarsson

Sanna Karlsson har arbetat som verksamhetschef för Barn- och ungdomspsykiatrin i länet under sex år men får nu lämna sin tjänst. Något som inte är kontroversiellt enligt psykiatridirektör Mats Petersson, som berättar för tidningen att det behövs en förändring i verksamheten.

– BUP är en komplex verksamhet med väldigt mycket utvecklingsarbete och förändringsarbete. Jag har haft ett samtal med Sanna Karlsson och vi är överens om att det behövs en förändring, säger Mats Petersson till tidningen.

Ny chef för Barn-och ungdomspsykiatrin blir Sofia Velinder som i dag arbetar som chef för Anorexi-Bulimi-Center. Vem som i stället blir chef för Anorexi-Bulimi-Center är i nuläget oklart.

Linn SvenssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.