GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Länsmusiken i Kalmar län får ny chef

Den nuvarande länsmusikchefen Ingrid Marmvik går i pension under andra hälften av 2022, och Kalmar Läns Musikstiftelse har varit ute i god tid med att rekrytera hennes efterträdare. Nu är det klart att det är Eva Söderström som blir den nya länsmusikchefen/VD:n från och med den 1 september 2022.
Publicerad 21 februari 2022
Eva Söderström . Pressfoto
Eva Söderström . Pressfoto

Eva Söderström är uppvuxen i Växjö och är utbildad civilingenjör. De senaste åren har hon haft olika chefspositioner på Saab i Linköping, men musik är något som ligger henne varmt om hjärtat.

– Jag har mest arbetat med utveckling nationellt och internationellt och har ett stort intresse för samhällsutveckling, organisationsutveckling och ledarskap. När jag läste annonsen om jobbet som länsmusikchef och vad som eftersöktes kände jag att det var jag som beskrevs. Jag spelar valthorn och lite piano och gitarr och har jag sjungit både klassiskt och i rockband, säger Eva Söderström i ett pressmeddelande.

I rekryteringsprocessen har styrelsen i Kalmar Läns Musikstiftelse valt att fokusera på chefs- och ledaregenskaper då de redan har en hög konstnärlig kompetens inom organisationen. Innan pandemin startade planerade de att sätta igång ett utvecklingsarbete och se över vad de har för verksamheter i dag och vilka verksamheter de ska ha i framtiden

– Vi känner att Eva har rätt kompetens att dra igång det arbetet. Vi hoppas även att hon med sin bakgrund kan ge oss en skjuts när det gäller att hitta nya former för finansiering och inom det internationella arbetet, säger Peter Högberg, ordförande i Kalmar Läns Musikstiftelse, i ett pressmeddelande.

Agnes AronssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.