Annons

Larmet om skottlossning var skott med luftvapen

Vid 15.46 larmas polis om en misstänkt skottlossning i Norrliden i Kalmar efter uppgifter om att höga smällar ska ha hörts från Två Systrars väg. Polisen utredde först försök till mord och grovt vapenbrott – rubriceringar som senare ändrades till skadegörelse.
Publicerad 11 oktober 2023 • Uppdaterad 12 oktober 2023
Genrebild.
Genrebild.Foto: Mostphotos

Polisen larmas vid klockan 15.46 om att en person med ett vapenliknande föremål ska ha setts i Norrliden, skriver polisen på sin hemsida. Strax efteråt kommer uppgifter om att höga smällar hörts från Två Systrars väg. Polisen är på plats i området med en stor resurs.

– Vi jobbar på att undersöka vad det är som har skett. Vi kan inte bekräfta ännu att det rör sig om en skottlossning, men observationer på platsen tyder på det. Vi är mitt uppe i ett utredningsarbete, säger polisens presstalesperson Rickard Lundqvist.

Annons

Det är just nu okänt om någon är skadad.

Uppdatering klockan 17.00:

Ett misstänkt skotthål har anträffats i ett fönster till en lägenhet i ett flerfamiljshus, meddelar polisen. Efter vad som just nu är känt är ingen person skadad.

Polisen har spärrat av ett område. Polisen använder UAS, så kallad drönare, i arbetet.

Polisen utreder den misstänkta skottlossningen som försök till mord och grovt vapenbrott. Ingen är frihetsberövad i nuläget.

I samma område där den förmodade skottlossningen inträffat knivhöggs en man i 25-årsåldern ihjäl under måndagskvällen. Under onsdagen häktades en 15-årig pojke misstänkt för mordet. Det är inte känt för tillfället om händelserna har koppling till varandra.

Uppdatering klockan 21.00:

Vid 20-tiden meddelade polisen att det kulhål som anträffats i ett fönster till en lägenhet orsakats av ett luftvapen.

Polisen utredde först händelsen som försök till mord och grovt vapenbrott, men rubriceringen ändras nu till skadegörelse.

– Vi hade stora avspärrningar och en brottsplatsundersökningshund skickades från Skåne. Då gör de ett fynd av en stålkula och när man ser skadorna runt lägenhetsfönstret så tyder allt på att det är en soft airgun som har använts, alltså ett luftvapen. Vi backade hem vid 20-tiden igår och därefter hanterar vi det som skadegörelse, säger polisens presstalesperson Robert Loeffel dagen efter händelsen.

Finns det någon misstänkt?

– Ett stort antal personer har kontrollerats i området, men det är ingen uppsatt som misstänkt. Vi vet inte om luftvapnet är licenspliktigt eller inte.

Annons

Men det här ärendet är nedprioriterat nu när det är rubricerat som skadegörelse?

– Så blev det, skadegörelse är inte högprioriterat hos oss.

Linn SvenssonSkicka e-post
Agnes AronssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons