Annons

Lastbil körde på flicka i 10-årsåldern – nu åtalas föraren

Efter den olycka i somras där en lastbil körde på en flicka i 10-årsåldern åtalas nu lastbilschauffören, en man i 30-årsåldern, vid Kalmar tingsrätt.
Publicerad 21 december 2022
Bild ur förundersökningsprotokoll.
Bild ur förundersökningsprotokoll.Foto: Kalmar tingsrätt

Den 22 augusti ska en flicka i 10-årsåldern ha blivit påkörd av en lastbil när hon var på väg hem från skolan med cykel. Olyckan ska ha inträffat när lastbilen gjorde en högersväng från Esplanaden in på Lorensbergsleden i Kalmar. Trafikljuset ska ha lyst grönt för både lastbilen och cykeln.

Flickan ska ha fastnat under ett av lastbilens framdäck och blivit släpad cirka tio meter innan det tog stopp. Hon fördes till sjukhus med allvarliga skador, bland annat sårskador och brutna kroppsdelar, och blev inlagd på intensivvårdsavdelning. Dagen efter olyckan ska hon enligt Region Kalmar län ha kunnat förflyttas till vanlig vårdavdelning med stabilt skadeläge.

Annons

Nu åtalas lastbilschauffören, en man i 30-årsåldern, misstänkt för vållande till kroppsskada.

”NN begick gärningen av oaktsamhet. Oaktsamheten bestod i att han till följd av bristande uppmärksamhet och försiktighet, i en sväng efter en korsning, inte iakttog väjningsplikt vid en bevakad cykelpassage och därför körde på NN när hon, vid grönt ljus, cyklade över cykelpassagen”, skriver Kalmar tingsrätt i åtalet.

När anmälan upprättades av polisen misstänktes mannen även för beteendebrott i trafiken men den rubriceringen har tagits bort i åtalet.

Den åtalade mannen nekar till brott.

Hedda OttestamSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons