unlock

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

  1. Nyheterarrow-down
  2. Avdelningararrow-down
  3. E-tidning
  4. Söksearch
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down
  3. Tipsa oss!

Låt ”Tillsammans för Kalmar” leva kvar länge länge...

Julen blir annorlunda i år, i vårt fall en jul hemma utan att träffa släkten. Känns konstigt men samtidigt helt rätt i detta läge och lite har vi nog alla vant oss.
Detta är en insändare i kalmarposten. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.

Vi löser en digital julfika framför datorn med resten av familjen, vi spelar spel, äter gott och vi gör det bästa av situationen. Jag ser mest fram emot nyårsafton och tolvslaget, det kommer kännas extra speciellt i år att fira in det nya året och lägga 2020 bakom oss.

Det där med att göra det bästa av situationen, det har nog präglat oss alla det här året. Vi har konstant levt efter nya förutsättningar och vi har aldrig riktigt vetat vad som kommer. Alla våra olika personligheter har hanterat det på olika sätt, en del har varit lugna andra nervösa och rastlösa, en del har blivit arga, andra taggade, kreativa och en del har varit ledsna. Alla känslor måste få vara ok. Det vi alla har gemensamt är en oro. Oron för våra nära och kära i riskgrupp, oron för hur det ska påverka vårt samhälle och oron för våra jobb och företag. Den oron bär vi tillsammans.

Lisa Söderholm.
Lisa Söderholm.
Foto: Agnes Aronsson

Vi bär också något annat tillsammans, den starka viljan att ta oss igenom det här.

Är det något som jag kommer att ta med mig från det här året så är det just det. Den starka vi-känslan i staden som jag har haft förmånen att få bevittna på nära håll och på så många olika sätt. Att mitt i denna kris när företag riskerar att gå omkull och liv riskerar att förloras så visar sig människan från den absolut bästa sidan och alla går samman.

Ibland önskar jag att ni kunde få uppleva det som jag får uppleva i min vardag. Att ni skulle få höra alla de samtal jag får från människor som vill vara en del av lösningen och hur folk ställer upp. Tillsammans för Kalmar är en fras jag alltid kommer att bära med mig och jag hoppas att ni alla känner den tillhörigheten till staden. Att vi alla är en del av något större och en del av lösningen.

quote
Ibland önskar jag att ni kunde få uppleva det som jag får uppleva i min vardag

Trots att vi alla har kämpat så hårt tillsammans här i Kalmar så är det fortfarande många företag som riskerar att gå under. De behöver rejäla stöd uppifrån för att överleva vintern och jag hoppas verkligen att de stöd, som vi tillsammans med landets övriga stadskärnor efterfrågat hos regeringen kommer och att de kommer snart. Lokalt kan jag lova att både restauranger, butiker, kulturen och övriga verksamheter har gjort allt de kan för att hitta en väg framåt och vi Kalmarbor har tagit deras lösningar till oss efter bästa förmåga. Jag vet att många av er som läser har beställt helgernas mat från den lokala restaurangen och att klapparna under granen är köpta här i Kalmar och jag vet att det gör skillnad, stor skillnad. Ditt inköp kan ha varit det sista som behövdes för att klara månaden. Håll nu i det lokala tänket in i det nya året, låt det lokala vara det normala. Låt ”Tillsammans för Kalmar”-andan leva kvar länge länge…

I mellandagarna och in på det nya året följer självklart butikerna de nya restriktionerna. De fortsätter att erbjuda sin service utomhus, de har maxantal för kunder inomhus, de erbjuder fortsatt hemleveranser och mycket annat för en säker och lokal handel precis som innan.

Alla ni som behöver byta era julklappar, titta på kvittot, de flesta butiker erbjuder en extra lång bytestid i år, ta kontakt med butikerna om ni är osäkra. På www.kalmarcity.com hittar ni länkar till alla. Där hittar ni också alla de företag i Kalmar City som tar emot Handelsstaden Kalmars presentkort…. ni är rekordmånga som tar emot just ett sådant på julafton, tack för det!

Tack igen för all kärlek under året! Ta hand om er, ta hand om varandra och ha en riktigt God Jul och ett Gott Nytt År!

Lisa Söderholm, Centrumutvecklare Kalmar City

Läs mer