Annons

Lekar och pyssel lockade många barn till stadsfesten

Stadsfesten handlar inte bara om matmarknad och konserter. Utan det finns även plats för lek och pyssel. Under torsdagen fick de yngsta visa sin kreativa sida i Stadsparken.
Publicerad 10 augusti 2023
Precis intill matmarknaden i Stadsparken, kunde barn få möjlighet att pyssla och leka.Foto: Philippa Nilsson

Strax intill matmarknaden som många människor besökte under torsdagen, fanns ett passande plats till barnen. Rädda barnen tillsammans med bland annat kultur-och fritidsnämnden anordnade en aktivitet som anpassar sig till de yngre.

På plats fanns det en mängd olika saker att göra. Allt i från trekamp till att sitta och pyssla. Tvillingarna Isa Velander och Alice Velander, 9 år har åkt båten över Kalmarsund för att vara med på stadsfesten. Först hamnade de i Stadsparken för att pyssla tillsammans med Hanna Lindholm. Hon är aktivitetsledare för Rädda barnen.

Rädda barnen hade satt upp ett tält som man kunde ta skydd under vid eventuell nederbörd.Foto: Philippa Nilsson
Annons

Efter deras besök i Stadsparken ska de gå och titta på Theoz. Alice Velander har bestämt sig för att göra ett armband där det står Theoz i bokstäver dagen till ära. När KalmarPosten frågade vad favoritlåten var, svarade Isa Velander snabbt på frågan.

Alice Velander pärlar ett armband som det ska stå "Theoz" på.Foto: Philippa Nilsson

– Min favoritlåt är Otursdag, säger Isa Velander.

Isa Velander är redo för att se Theoz efter pysselstunden i Stadsparken.Foto: Philippa Nilsson

Några andra som också har tagit sig till Stadsparken är Elis Bergström, Arvid Eriksson, Karin Eriksson och Ebbe Eriksson. De har precis testat på trekampen och satte sig efteråt i gräset för att ta sig an nästa sak att göra för dagen.

Ebbe Eriksson, 3 år, Karin Eriksson, 6 år, Arvid Eriksson, 9 år, och Elis Bergström, 9 år.Foto: Philippa Nilsson
Philippa NilssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons