Annons

Lex Maria: Läkare missade infektion i knä – risk för allvarlig vårdskada

Publicerad 13 juni 2021

En man i 65-årsåldern inkom med ambulans till en jourmottagning inom primärvården i regionen med anledning av knäsmärta. I ambulansen rapporterades en förhöjd hjärtrytm, vilket undersöktes med EKG av läkaren på jourmottagningen. Dock undersöktes aldrig knät – som var ursprungsproblemet. Då hjärtat bedömdes vara normalt skickades mannen hem, men ambulanspersonalen bedömde att mannen inte kunde klara sig hemma på grund av smärtan i knät och åkte istället till akutmottagningen. Där konstaterades en bakteriell infektion i knät och mannen blev inlagd på sjukhus för vård.

Händelsen har nu anmälts enligt lex Maria då handläggningen har medfört en risk för allvarlig vårdskada i form av risk för allvarlig infektion, vilket kan innebära en möjlig fara för personens liv.

Linus GunnarssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons