GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Lex Sarah-anmälan om missförhållande inom omsorgen

Omsorgsförvaltningen i Kalmar har anmält till IVO, Inspektionen för vård och omsorg, att en omsorgstagare har känt sig otrygg på grund av en anställd.
Publicerad 21 juli 2021
Genrebild.
Genrebild.
Foto: Heiko Küverling/Mostphotos

”Den anmälda händelsen är ett allvarligt missförhållande och rör en medarbetare som över tid brustit i bemötande och i omvårdnad av omsorgstagare. Konsekvenserna har lett till att en omsorgstagare upplevt otrygghet. Den berörda omsorgstagaren beskriver att hen upplever att en medarbetare är hårdhänt, uppträder respektlöst och ryter åt omsorgstagaren. Omsorgstagaren upplever även att chefen på enheten inte har lyssnat eller agerat på oron”, skriver omsorgsförvaltningen i ett pressmeddelande.

Efter att omsorgstagaren berättat om hur den anställde betett sig så har flera åtgärder satts in. Bland annat har den anställdes schema lagts om så att hen inte besöker den drabbade omsorgstagaren.

– Vi anmäler enligt lex Sarah till Inspektionen för vård och omsorg för att säkerställa att våra åtgärder är tillräckliga, förklarar Johan Råberg, biträdande förvaltningschef på omsorgsförvaltningen, i pressmeddelandet.

Simon KarlssonSkicka e-post
Så här jobbar kalmarposten med journalistik Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.