GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Liga kan ligga bakom stölder från kommun och myndigheter

Arbetsförmedlingen, Försäkringskassan och Nybro kommun hade tjuvar på besök. Polisen utesluter inte att det rör sig om samma gärningsmän.
Publicerad 25 augusti 2021 • Uppdaterad 26 augusti 2021
Genrebild.
Genrebild.
Foto: Stokkete/Mostphotos

En anställd som jobbade sent satt på Arbetsförmedlingen på Borgmästaregatan då den hörde ljud inifrån lokalerna vid 18.30-tiden på måndagen.

– Den anställde ser sedan två okända män som går därifrån, säger polisens presstalesperson Robert Loeffel.

Efteråt upptäcker man brytmärken på dörrar, värdeskåp och hurtsar. Fyra bärbara datorer har stulits.

Någon gång efter 16.30 i måndags och fram till 06-tiden morgonen efter stjäls sex bärbara datorer från Försäkringskassans lokaler på Malmbrogatan. Här återfinns inga spår efter inbrott, varför man kan misstänka att tjuvarna har smitit in och agerat innan byggnaden larmats på.

Slutligen, mellan klockan 19 på måndagen och 07 på tisdagen, bryter sig okända personer in på kommunhuset i Nybro.

– De har brutit upp entrédörrar och inne i huset brutit upp dörrar till flera avdelningar. Det är oklart vad som har stulits, säger Robert Loeffel.

Sett utifrån vilka tider stölderna har skett, tillvägagångssätt och måltavlor så utesluter polisen inte att det rör sig om samma gärningsmän på alla tre platserna.

– Vi ser ofta ligor som åker runt och agerar på ett sånt här sätt.

Simon KarlssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.