Annons

Liljas får ny koncernchef – tillträder 1 mars

Liljas ägare Ingemar Andersson har utsett Anna Wansland att axla rollen som koncernchef för Liljaskoncernen och dess bolag.
Publicerad 4 februari 2022
Liljas i Kalmar. Foto: Leif Ingvarsson/Mostphotos
Liljas i Kalmar. Foto: Leif Ingvarsson/Mostphotos

Anna Wansland var tidigare vice koncernchef för Liljas och tillträder som koncernchef den 1 mars i år. Ingemar Andersson tar då rollen som Senior Advisor och fortsätter även som styrelseordförande.

Anna Wansland har under flera år varit delaktig i koncernen på ledningsnivå för att lära sig bolagen från grunden.

Annons

– Det är med ödmjukhet och ett stort driv som jag tillsammans med vår Vd Oscar Cullberg och resterande ledningsgrupp samt alla anställda möter denna omställning och tillsammans hittar en bra väg framåt för koncernen, säger Anna Wansland i ett pressmeddelande.

I sin nya roll får hon bland annat vara med och tackla den omställning bilbranschen befinner sig i.

– Bilbranschen har tagit steget in i en stor omställning både beträffande elektrifierade fordon och en digitalisering avseende kundnärvaro och köpmönster, säger Anna Wansland i pressmeddelandet.

Liljas omsatte under 2021 drygt 2 miljarder kronor och finns på fem orter i Småland - Kalmar, Växjö, Tingsryd, Nybro och Emmaboda.

Agnes AronssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons