Annons

Linnéuniversitetets sommarkurser bland landets populäraste

Universitetet fick hela 18 775 sökande till sina sommarkurser.
Publicerad 18 mars 2021
Foto: Mostphotos

Den 15 mars passerade sista ansökningsdagen för sommarkurserna 2021 och Linnéuniversitetet fick in hela 18 775 ansökningar. Det är en ökning med 15 procent jämfört med föregående år.

– Att söktrycket fortsätter öka är väntat och i huvudsak en följd av den speciella situation som råder. Arbetsmarknaden är fortsatt osäker, vilket innebär att det även detta år är svårt att få sommarjobb. Detta leder till att fler, framför allt yngre, sökt sommarkurser istället, säger Peter Citron, sektionschef för Linnéuniversitetets studerandeavdelning, i ett pressmeddelande.

Annons

Dessutom är man landets tredje mest sökta lärosäte för sommarkurser 2021.

– Att vi fortsätter vara ett av de mest sökta lärosätena för sommarkurser är mycket glädjande och visar att vi har en bra bredd i vårt kursutbud och är ett lärosäte som attraherar många sökande, säger Maja Rudhe, sektionschef för Linnéuniversitetets studentrekrytering.

De mest sökta sommarkurserna vid Linnéuniversitetet 2021:

1. Kreativt skrivande, introduktion

2. Inledande programmering med Java

3. Web management

4. Att läsa och skriva poesi

5. Att skriva barnlitteratur, introduktion

Linus GunnarssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons