Lisa Labbé Sandelin prisas: ”Jag är mycket hedrad”

Smittskyddsläkare Lisa Labbé Sandelin har utsetts till Årets krisberedskapare 2020 av länsstyrelsen.
Publicerad 26 november 2020
Smittskyddsläkare Lisa Labbé Sandelin har utsetts till Årets krisberedskapare 2020 av länsstyrelsen.
Smittskyddsläkare Lisa Labbé Sandelin har utsetts till Årets krisberedskapare 2020 av länsstyrelsen.Foto: Foto: Sofia Simonsson/Länsstyrelsen Kalmar län

På torsdagen fick Lisa Labbé Sandelin ta emot utmärkelsen av landshövding Peter Sandwall. Det var en stolt pristagare som tog emot utmärkelsen.

”Jag är mycket hedrad över att som smittskyddsläkare få denna utmärkelse mitt under en pågående pandemi”, säger Lisa Labbé Sandelin i ett pressmeddelande.

Juryns motivering:

”För att under pandemiåret 2020, i en extrem situation och under lång tid, inom sitt uppdrag ha gjort mycket utöver det vanliga. Hon har varit öppen, kunnig och engagerad och haft ett stort fokus på samverkan - en framgångsfaktor för att minska smittspridningen av covid-19 i Kalmar län. Hon har outtröttligt och tydligt gett oss den aktuella bilden av krisen och svarat på alla frågor, såväl från aktörerna inom Krissamverkan Kalmar län som från medier och allmänhet”.

Linus GunnarssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.