Annons

Livstidsdömd överklagar – vill frikännas för Ängömordet

Den 27-åriga man som dömdes till livstids fängelse för bland annat dödsskjutningen på Ängö yrkar på att frikännas på alla åtalspunkter, rapporterar Barometern.
Nu överklagar mannen och hans försvar till hovrätten.
Kalmar • Publicerad 4 april 2023
Arkivbild.
Arkivbild.Foto: Mattis Andersson

Den 27-åriga mannen som i slutet av mars dömdes till livstids fängelse för bland annat dödsskjutningen på Ängö vill frikännas på alla åtalspunkter, rapporterar Barometern. Mannen dömdes förutom för mord även för en skottlossning mot ett lägenhetshus i Snurrom några veckor före mordet på Ängö.

Enligt tidningen överklagar nu försvaret till hovrätten. Enligt överklagandet menar den dömda 27-åringen att det inte är ”tillförlitligt styrkt” att han gjort sig skyldig till de åtalade gärningarna.

Annons

27-åringen vill bli frikänd på alla åtalspunkter han dömdes för som gäller skjutningar. Gällande skjutningen på Ängoleden dömdes han för mord, grovt vapenbrott samt framkallande av fara för annan och för skjutningen mot lägenhetshuset i Snurrom dömdes han för framkallande av fara för annan, skadegörelse och grovt vapenbrott.

Bevisningen som försvaret ska använda sig av i hovrätten är det vittnesmål från en kvinna som befann sig i närheten av brottsplatsen på Ängöleden och tros ha sett gärningsmannen kort tid innan skjutningen.

Under tingsrättsförhandlingarna pekade vittnet på att 27-åringens kroppsform inte stämde med den man hon sett. Dock har 27-åringen gått upp i vikt under sin tid i häktet. Vittnet sade också att den man hon sett saknade ansiktsbehåring, men på bilder tagna av polisen kan man se att 27-åringen hade ansiktsbehåring vid tiden för mordet.

Under rättegången i Kalmar tingsrätt sa det kvinnliga vittnet vid flertalet gånger att 27-åringen inte var den man hon såg på Ängöleden.

Linn SvenssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons