Ljungbyholm har fått utegym: ”Behovet har varit stort”

Under hösten har Ljungbyholm fått sitt allra första utegym, som har satts upp vid Biskopsskogens bollplaner. ”Behovet har varit stort”, säger Jan Martinsson, ordförande i Ljungbyholms GoIF.
Publicerad 30 oktober 2021 • Uppdaterad 2 november 2021

– Det är verkligen roligt att Ljungbyholm har fått ett utegym. Vi har förstått att behovet har varit stort, och ännu större nu under pandemin. Väldigt många har idrottat utomhus. Man har vandrat, sprungit och inte varit lika mycket inomhus på gym som tidigare. Många har hört av sig och sagt att det vore fantastiskt med ett utegym, säger Jan Martinsson, ordförande i Ljungbyholms GoIF.

Utegymmet består av tio redskap med övningar för hela kroppen. Det kunde beställas efter att föreningen fått stöd från Kalmar kommuns Bygdepeng, som kompletterades med ytterligare medel från Kultur- och fritidsnämndens omställningsbidrag och RF SISU Småland. Dessutom har det intilliggande motionsspåret fått sig ett lyft.

– Motionsspåret är nylagt med ny beläggning och ny belysning, så då passade det bra med utegym i anslutning till fotbollsplanen. Det har varit ett initiativ från oss i föreningen, precis som skateparken som invigdes i våras. Vi är en idrottsförening som också verkar som en samhällsförening, säger Jan Martinsson och fortsätter,

– Motionsspåret utgår från Biskopsskogens bollplaner där våra ungdomar spelar och följer Ljungbyån och villorna i det området och tillbaka till planerna. I anslutning till det finns också en vandringsled som går bort till Krankelösa. En väldigt trevlig runda!

Vad är förhoppningen med gymmet?

– Nu är förhoppningen att det ska nyttjas och det kan vi redan nu se att folk gör. Flis är lagt på botten och man ser att det har sjunkit undan vid redskapen och att många har varit och använt gymmet. Det blir ett populärt inslag här, säger Jan Martinsson.

Agnes AronssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.