Annons

Lokal gymkedja firade 40 år: ”Många sa att det bara var en fluga”

Malkars Träningscenter firade 40 år med pompa och ståt. Grundaren Göran Malkar är fortfarande lika passionerad över verksamheten.
– Det är fortfarande lika kul, säger Göran Malkar.
Publicerad 24 oktober 2023
Grundaren av Malkars, Göran Malkar, här med Anneli Johnsson som varit inspiratör på Malkars sedan 1989.
Grundaren av Malkars, Göran Malkar, här med Anneli Johnsson som varit inspiratör på Malkars sedan 1989.Foto: Privat

I 40 år har människor svettats och höjt pulsen på Malkars Träningscenter. I slutet på oktober firade gymkedjan tillsammans med sina medlemmar. Det bjöds både på tårta och 80-talsnostalgi i högtalarna. Grundaren Göran Malkar var väldigt glad efter kalaset.

– Det var jättekul! Man är förvånad att man stöter på så många medlemmar som vi haft långt tillbaka. Det var de som varit med i 30-35 år, säger Göran.

Äldre gymbild från 80/90-tal.
Äldre gymbild från 80/90-tal.Foto: Privat
Annons

Att han skulle fira 40 år med så många medlemmar och flera anläggningar var inte självklart när han startade Malkars.

– Det var många tuffa år i början. Många sa då att det bara var en fluga med gym, men det visade sig att det inte var det. Det har hänt så otroligt mycket sedan man var i källaren på Ölandsgatan. Det är en fantastiskt resa, både för medlemmarna och för oss, säger Göran och fortsätter:

– Det som skiljer mycket från då till nu är att i början var det bara ungdomar som vågade gå på ett gym. Idag har vi de som är 13 år till 90 år som trivs på gym. Det är otroligt bra med tanke på hälsan. Det är inget konstigt att gå på gym idag.

Kicki Malkar i mitten, med döttrarna Anna Roudén och Maria Römberg.
Kicki Malkar i mitten, med döttrarna Anna Roudén och Maria Römberg.Foto: Privat

Hur kommer nästa 40 år se ut?

– Nu är det bara att sätta sig ner och klura, haha. Om man säger så här; den här typen av verksamhet kommer alltid att utvecklas. Man försöker hela tiden hitta aktiviteter som folk tycker om. Det sista ordet är inte sagt, det har jag svårt att tro.

– Jag brinner fortfarande för det här, trots att jag har hållit på i 40 år. Jag tycker fortfarande att det är lika kul att vara med i verksamheten även om jag inte är med lika mycket.

Vad är du mest stolt över efter de här 40 åren?

– Egentligen är det nog att hela familjen jobbar i verksamheten. Det funkar fantastiskt bra. Vi träffas till och med på söndagsmiddag ibland. Det är nog det största, att man har kunnat göra den här framgångssagan med allihop. Det är superkul!

bild 1/7
Med amerikanske Adam Klamkin kom utvecklingen av gruppträningen igång ordentligt! Innan någon visste om Step Up skulle slå igenom, snickrade Göran Malkar ihop med sin pappa Lasse Malkar, ihop egna stepbrädor, som fick en ljuslila nyans som passade väggarna i salen.
Maria Römberg, Lars Malkar och Anna Roudén är syskontrion som idag driver Malkars Träningscenter.
DJ och inspiratören Mathias Billmark såg till att 80-talsnostalgin spreds i högtalarna. Inspiratören Jenmy wennesund laddar upp inför sitt RunChallengepass.
Medlemsrådgivaren Anna Persson, extra piffas för dagen, passade på att få en gofika i receptionen!
Hängivna medlemmen Malin Torslén och inspiratören Marie Sjöö spred festlig stämning!
Anneli Johnsson såg fram emot att köra pass i sina gamla träningskläder, dessa från 90-talet.
90-tal. Göran tränar med sonen Lars Malkar, som idag är VD.
Med amerikanske Adam Klamkin kom utvecklingen av gruppträningen igång ordentligt! Innan någon visste om Step Up skulle slå igenom, snickrade Göran Malkar ihop med sin pappa Lasse Malkar, ihop egna stepbrädor, som fick en ljuslila nyans som passade väggarna i salen.
Maria Römberg, Lars Malkar och Anna Roudén är syskontrion som idag driver Malkars Träningscenter.
Linus GunnarssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons