Lokal kärlek i miljövänlig kasse

Publicerad 11 maj 2021
Foto: Privat

Gymnasietjejerna Emma Hensche, Elsa Carlsson och Shania Frantz är nu i sluttampen av sitt ungt företagande. Under sitt sista år på gymnasiet har eleverna bedrivit verksamheten Loveyourlocals UF med visionen om att stötta den lokala handeln och samtidigt vara miljövänliga.

– Man köper en tygkasse av oss som man kan återanvända när man går och handlar. För att kassen verkligen ska komma till användning, har vi olika motiv man kan få välja mellan, säger Emma Hensche och fortsätter:

– I varje kasse finns det rabatter från flera olika handlare i city som man kan nyttja. På så vis blir det fler som handlar i stan.

– Vi är väldigt miljömedvetna av oss och försöker få fler till att bli det. Dessutom vill vi värna om city, speciellt i ekonomiskt svåra tider under pandemin.

Önskar man sig en kasse, är det enklaste sättet att vända sig till Loveyourlocals UF:s Instagram. Skriv sedan ett meddelande så återkopplar tjejerna snarast möjligast.

Wilhelm NilssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.