GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Lokal utställning är tillbaka: ”Ser fram emot att ha något vackert att diskutera”

Efter två års uppehåll kan föreningen Konstvännerna Lindsdal återigen arrangera den årliga konstutställningen i Lindsdals bibliotek. Utställningen går av stapeln den 26 mars till den 8 april.
Publicerad 17 mars 2022
Foto: Pressbilder, Mostphotos

– Det blir jättespännande. Det händer inte så mycket på konstfronten här i Lindsdal just nu, så jag tror att det är många som ser fram emot att ha något vackert att diskutera. Alla är välkomna, i alla åldrar. Det finns alltid något man kan lära sig av och glädja sig åt i konsten, säger Mona Helgee, sekreterare i Konstvännerna Lindsdal.

Ställer ut gör Betina Huber från Mörbylånga som visar upp sin glaskonst, Jeanette Björkman från Bläsinge som målar med akvarell och olja samt Henrik Tingström från Högsby som också målar med akvarell.

– Henrik är uppvuxen i Lindsdal så han har lite bilder från våra trakter och runt omkring, berättar Mona Helgee.

Lördagen den 26 mars klockan 13 till 15 är det vernissage och därefter kan de som vill ta del av utställningen under bibliotekets öppettider.

– Under vernissagen är konstnärerna på plats och berättar lite om sina verk, hur de jobbar och vilka de är. De finns där under vernissagetiden så att man kan prata med dem. De samtalen brukar vara något av de allra bästa och är väldigt givande. Dessutom blir det lite mingel.

Utställningen är efterlängtad, inte minst bland föreningen Konstvännerna Lindsdals drygt 100 medlemmar.

– Vår konstförening har funnits i över 20 år och ärligt talat börjar många av oss bli lite till åren. Det skulle vara väldigt roligt om det kom in lite yngre folk i föreningen också. Det bor så många unga familjer här ute och många är konstintresserade. Det hade varit väldigt roligt om fler sökte sig till oss. Det skulle höja gemenskapen och intresset, avslutar Mona Helgee.

bild 1/3
Betina Huber, glas
Henrik Tingström, akvarell
Jeanette Björkman, olja och akvarell
Betina Huber, glas
Henrik Tingström, akvarell
Agnes AronssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.