GDPR Illustration

Ta del av vår integritetspolicy

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat vår integritetspolicy så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Lokala bandet firar 25 år med jubileumsshow

Den 17 september firar Ljungbyholms stoltheter Sveriges Cultband ett kvarts sekel tillsammans med en stor 25-årsfest och jubileumsshow på TeaterVallen.
Publicerad 27 augusti 2022
Sveriges Cultband
Sveriges CultbandFoto: Pressbild

Lokala bandet Sveriges Cultband firar sina 25 år som band med en jubileumsshow på TeaterVallen i Kalmar. Kjell Andersson och Stig ”Alex” Axelsson var de som tillsammans startade gruppen 1997.

– Vi brukar skämtsamt säga att vi spelar västerländsk kulturmusik med ett akustiskt sound. Basen är glad musik med rötter i den skandinaviska folkmusiken men vi blandar även in en hel del cajun och irländsk folkmusik, ibland även inslag åt countrystilen, säger Kjell Andersson i ett pressmeddelande.

Sveriges Cultband har under åren byggt upp en fanbase i USA och har i femton år representerat Sverige på en av världens största skandinaviska festivaler för skandinaver och dess ättlingar utanför norden. Festivalen heter Norsk Höstfest och äger rum i Minot, Nord Dakota i USA. De har även spelat en hel del på festivaler i Sverige, Kanada, Danmark, Norge, Polen och Färöarna.

Med låtar som ”Glesbygdslauten”, ”En tjej på kroken” och ”Slå brännvin i vårt krus” har de varit föregångare för en mängd andra band i sin genre. Gruppen släppte sin senaste singel ”Grillfest” lagom till att grillarna tändes i somras. Nu hoppas de på att locka folk från såväl Flerohopp och Emmaboda som Nybro och Målerås till sitt 25-årsfirande.

Agnes AronssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.