Annons

Lokalpolischefen efter kokainbeslaget: ”Det är blandade känslor”

I samband med en riktad insats förra veckan kunde polisen i Kalmar omhänderta över ett kilo kokain vid ett fordonsstopp. En man och en kvinna, i medelåldern, sitter nu gripna och häktade misstänkta för grovt narkotikabrott.
– Det väcker frågan om användandet av kokain på Kalmars krogar, säger lokalpolischef Olof Bråve.
Publicerad 7 oktober 2022
Polisen genomförde en riktad insats och kunde vid ett fordonsstopp i Kalmar hitta över ett kilo kokain.
Polisen genomförde en riktad insats och kunde vid ett fordonsstopp i Kalmar hitta över ett kilo kokain.Foto: Ulrika Bergström

Det var i förra veckan som polisen genomförde en riktad insats och vid ett fordonsstopp i centrala Kalmar kunde hitta över ett kilo kokain. Två för polisen intressanta personer kunde gripas och senare häktas misstänkta för grovt narkotikabrott. De misstänka personerna är en man och en kvinna i medelåldern.

– Vi är naturligtvis inte nöjda med att det florerar sådana här mängder med kokain, men vi är såklart nöjda med att vi kunde beslagta detta. Det är blandade känslor, säger lokalpolischef Olof Bråve.

Annons

Lokalpolischefen berättar att ett annat område i polisregion Syd tagit över förundersökningen, men kan inte svara på varför det är så eller om de misstänka personerna har en koppling till Kalmar.

– Vi kan inte kommentera vad det gäller deras relation till Kalmar eller om detta ingår i något större, exempelvis om det skulle vara gängrelaterat, säger Bråve.

Och anledningen till varför den riktade insatsen var mot den häktade mannen och kvinnan kan lokalpolischefen inte heller gå in på.

Vad kan konsekvenserna bli av denna typ av beslag?

– Det man kan säga är att kokain är en drog som man använder i slutet sällskap och på krogen bland annat. Därför är det viktigt att nå försäljningsled, om det nu var ett sådant vill jag tillägga. Det väcker frågan om användandet av kokain på Kalmars krogar, jag tror att det finns god anledning att fortsätta med det arbetet i höst.

– Det finns ett bekymmersamt bruk av narkotika på Kalmars krogar.

Om beslaget skulle ha kopplingar till gängkriminaliteten i Kalmar, skulle det kunna trappa upp konflikten?

– Det är inte vår bedömning.

Straffvärdet beräknas vara fem till sex års fängelse.

Linn SvenssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons