Loreen hoppar Kalmarspelning – här är ledtrådarna till ersättaren

Eurovisionvinnaren Loreen var preliminärt bokad att uppträda på Kalmar stadsfest. Men med tanke på den historiska vinst hon kammade hem under lördagen har hon ändrat sina spelplaner i hela Sverige. En ersättare finns redan nu.
– Om allt går som det ska så blir det en annan melloartist som är väldigt populär, säger Pelle Aldestam som är projektledare för stadsfesten.
Kalmar • Publicerad 17 maj 2023
Loreen.
Loreen.Foto: Jens C Hilner/Mostphotos

Eurovisionvinnaren Loreen var en så kallad preliminär bokning till Kalmar stadsfest, en vanlig typ av bokning inför större evenemang som i normala fall brukar övergå till ”fast bokning”.

Men vinnarlåten ”Tattoo” kommer inte eka över Kalmar efter vinsten i Liverpool.

– Loreens vinst är ju historisk och då förstår vi att man lägger om en sommarturnering här i Sverige. Så är det i denna branschen, planer ändras och det är sällan man vinner Eurovision. Hennes internationella del blir större nu såklart, säger projektledare Pelle Aldestam.

Pelle Aldestam berättar att han under tiden som Loreen tävlat i melodifestivalen haft en annan preliminär bokning på gång om det skulle bli så att Loreen tog hem allting.

Och nu står det klart vem som kliver upp på scenen i stället – något som kommer presenteras i nästa vecka. Men några ledtrådar kan Pelle bjuda på redan nu.

– Den här personen har funnits i tankarna hela tiden. Det är en familjär person.

Skulle det rentav råka vara en annan mellostjärna?

– Om allt går som det ska så blir det en annan melloartist som är väldigt populär. Vi pratar om någon som är hyfsat rutinerad men inte så jättegammal.

Linn SvenssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.