Luciatåg förgyllde Kvarnholmen: ”De är som en levande juljukebox”

Under Luciadagen förgyllde Högalids folkhögskola centrala Kalmar med skönsång.
Publicerad 13 december 2021
Foto: Agnes Aronsson

Bland annat sjöng Luciatåget i Baronen, innan de lussade vidare Kaggensgatan upp för att placera sig utanför Kvasten. Många såg ut att uppskatta tåget och valde att stanna för att lyssna och få sig den årliga dosen av luciasånger.

– Efter detta blir det sång i Gallerian och så avslutar de utanför Busfrö i nästa korsning, berättar en av de kursansvariga, Karin Petersson, som var på plats utanför Kvasten vid 13-tiden den 13 december.

De som medverkar i Luciatåget går kursen ”Sång och komp” på Högalid och har redan varit ute och underhållit folk vid flera tillfällen.

– De har varit ute sedan 08 i morse och lussat. De började öva vecka 46 och har varit på Giraffen två helger på raken och sjungit blandade jullåtar. De har även varit ute och sjungit julduetter, luciasånger och jullåtar a capella och trubaduraktigt. De kan nästan allt – vi brukar skämta om att de är som en levande juljukebox, säger den andra kursansvarige, Sara Danheden.

Agnes AronssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.