Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Ludvig släpper debutroman – om att prata med djävulen

”Om Djävulen har horn är du skyldig mig en öl” av Ludvig Nyberg kommer ut den 30 juli.
Ludvig Nyberg med sin debutroman ”Om Djävulen har horn är du skyldig mig en öl”.
Ludvig Nyberg med sin debutroman ”Om Djävulen har horn är du skyldig mig en öl”.
Foto: Privat

Tim hamnar i koma under mystiska omständigheter och hans vänner blir förtvivlade. De kommer snart fram till att det enda sättet att rädda Tim från en säker död är att prata med den som står för ondska och elände i världen: djävulen. En livsfarlig resa påbörjas.

Det är handlingen i Ludvig Nybergs debutroman ”Om Djävulen har horn är du skyldig mig en öl”, som kommer ut den 30 juli genom Lumio förlag.

– Det känns jättebra, det är jättehäftigt. Det är en dröm som jag har haft väldigt länge som går i uppfyllelse, säger han.

Det låter som en ganska ovanlig historia. Hur kom du på den?

–Jag tycker att det är en häftig tanke att ge sig i kast med att försöka tala med djävulen och försöka övertyga honom om något. Det låter ju helt galet tänkte jag, och så tänkte jag att det kunde vara en spännande berättelse.

Ursprungligen kommer 30-årige Ludvig Nyberg från Uppsala, men har bott i Kalmar sedan 2012, då han började plugga till socionom. Det är vad han arbetar som i dag.

– Annars så skådespelar jag mycket. Jag är mannen utan lokalsinne i Ingos reklamfilmer och jag är med i Nybroteatern. Det är kul att stå på scen, skriva och vara kreativ.

”Om Djävulen har horn är du skyldig mig en öl” skrev Ludvig Nyberg under några månaders tid förra året.

–Jag har rådfrågat kompisar under skrivandets gång och låtit dem läsa och ge kommentarer. Jag har fått bra respons - de stöttar mig och tycker det är kul att jag skriver bok. Jag är väldigt tacksam för deras kommentarer som har hjälpt mig mycket. Och jag vill tacka mina syskon som har gjort omslaget!

Ludvig Nyberg har tidigare skrivit och gett ut två böcker på egen hand.

– För första gången blir jag utgiven på ett förlag. Den här gången gick det bättre.

Läs mer