1. Livsstilarrow-down
  2. Kultur & Nöjearrow-down
  3. Familjarrow-down
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down

Lydia Conradsson: ”Var öppen och ta för dig”

Lydia Conradsson är inspiratör och projektledare på Ung Företagsamhet i Kalmar län och brinner för att inspirera andra och som hon själv beskriver det ”göra skillnad på riktigt”. Hennes bästa tips är att bjuda på sig själv, vara öppen och ta för dig.
Lydia Conradsson
Foto: Ung Företagsamhet Kalmar län

Hur länge har du arbetet här?

– Sedan mitten av augusti 2019.

Beskriv ditt uppdrag?

– Mitt uppdrag är att inspirera ungdomar på både grundskolan och gymnasiet till att bli mer företagsamma, kreativa och modiga. Genom föreläsningar, nätverksträffar och event får fler upp ögonen för entreprenörskap och entreprenöriellt lärande vilket är en tillgång för både de själva och samhället i stort.

Hur kan en arbetsdag se ut?

– En arbetsdag inleds med avstämning med övriga kollegor där vi går igenom vad samtliga har på agendan just den dagen. I rådande situation har de fysiska skolbesöken byts ut till digitala träffar och webinarium, väldigt annorlunda men också spännande och ett helt nytt sätt att tänka på. Dagarna varvas därefter av elevsamtal, projektledning, lärarkontakt, införsäljning och sociala medier. Minst en gång i veckan hålls avstämningsmöte med hela organisationen (närmare bestämt över 100 personer i samma teamsmöte, häftigt) och ytterligare ett möte för alla oss inspiratörer från samtliga 24 regioner i landet.

Vad gör ditt jobb roligt?

– Min arbetsplats är fantastiskt rolig av väldigt många olika anledningar. Jag älskar bredden i arbetet jag gör och det faktum att dagarna ser väldigt olika ut. Mötet mellan elever, lärare och näringsliv är unikt och så himla givande både för min egen personliga utveckling men också regionens. Ena dagen sitter jag i planeringsmöte med partners inför kommande event och nästa dag står jag i ett klassrum och guidar magiska elever med dess företag.

Vad har du jobbat med tidigare?

– Tidigare har jag arbetat inom kundtjänst, vilket inneburit många lösta konflikter och inte minst övning gällande kundhantering. I väldigt ung ålder hjälpte jag dessutom mina föräldrar i deras dåvarande klädbutik samt stod bakom en baristamaskin på några vänners café. En sommar ville jag inget hellre än att servera cappuccinos trots att jag då tyckte kaffe var det äckligaste man kunde dricka, haha...

Utbildning?

– Gymnasial utbildning på Stagneliusskolan, ekonomiprogrammet inriktning ekonomi. Deltog även i en säljutbildning under min gymnasietid där jag fick möjlighet att utveckla mina säljkunskaper.

Tips till den som vill jobba i din bransch?

– I min bransch handlar det väldigt mycket om att våga ta för sig, snabbt kunna ställa om och möta varje individ. Mitt bästa tips är att bjuda på sig själv, vara öppen och ta för sig. Företagande är och kommer alltid vara en otroligt viktigt del av samhället. Entreprenörskap och entreprenörer har dessutom aldrig varit i så stor behov som nu, samhället behöver uppfinningsrikedom och lösningar. Med det sagt är denna branschen helt rätt att satsa på!

Vad drömde du om att bli som yngre?

– I väldigt ung ålder stod professionell dansare högt upp på listan, sen blev jag intresserad av bilar och helt maniskt lärde jag mig alla möjliga bilmärken/modeller en sommar i 10-årsåldern. Intresset för hus och fastigheter tillkom därefter, vilket jag än idag kan finna intressant och lockande. Kundmöten och sälj har varit den röda tråden genom mina drömyrken.

Framtidsdrömmar?

– Jag älskar och brinner för entreprenörskap, att inspirera andra och göra skillnad på riktigt. I framtiden vill jag få utlopp för dessa drivkrafter och därigenom utveckla mig själv, min yrkesmässiga roll och samtidigt göra gott för samhället. Exakt vart jag hamnar återstår att se, men jag är fast besluten om att bli bäst på det jag gör och kanske ännu viktigare må bra i det jag väljer att göra!

Inspirationskällor?

– Min storebror Philip, Fredrik Eklund och Michelle Obama.

Lydia Conradsson

Lydia Conradsson
Ålder: 19år
Yrke: Inspiratör och projektledare
Arbetsplats: Ung Företagsamhet Kalmar län
Uppväxt: Kalmar
Bor: Kalmar
Antal anställda: 5
Sociala medier: Instagram @lydiaconradsson och LinkedIn Lydia Conradsson

Läs mer

Nyheter

Regionen polisanmäler misstänkt dataintrång

Region Kalmar län har gjort en polisanmälan mot en medarbetare.

Kalmar

Två tjänstemän i Kalmar hotades till livet i går

Under onsdagen anmäldes två fall av hot eller förgripelse mot tjänsteman till polisen.

Nyheter

Covid-19: Få positiva självtester i länet

1423 självtester har analyserats i länet, och enbart 82 av dem har varit positiva.

Kalmar

Bilist i hög fart tvärnitade – cyklist kraschade in i bilen

Bilisten körde även över en annan cyklists fot. Han misstänks nu för grov misshandel, vållande till kroppsskada och smitning från trafikolycka.

Nyheter

Covid-19: Över 2000 personer i länet har beställt självtest

Antalet i Kalmar län som har beställt självtest från 1177 är 2097 personer. 1239 av dessa har analyserats.

Kalmar

Blåljus: Man greps av polis under pågående inbrott

En man var i full färd med att göra inbrott i en fastighet, när personer från allmänheten fattade misstankar och larmade polisen.