Annons

Magnus Carlsson om besöket: ”Kalmar ligger mig väldigt varmt om hjärtat”

I den självbiografiska soloshowen ”Från Barbados till Gamla Stan” avhandlar Magnus Carlsson 25 år som entertainer. Föreställningen är en färgsprakande greatest hits-kavalkad som Kalmarborna får ta del av den 31 mars när Magnus äntrar Kalmarsalen med sina dansare.
Publicerad 4 februari 2022
Foto: Karin Törnblom
Foto: Karin Törnblom

– Det är en två timmar lång glittrig allsångsfest. När vi hade urpremiär fick den epitetet lyckopiller. Den är otroligt glad och rolig och innehåller bara låtarna som blivit hits. Jag tycker det är skitkul att se hur det börjar rycka i folk efter ett tag, sedan ställer de sig upp, börjar dansa och sjunga med. Till sist viftas det med fjäderboor, säger Magnus Carlsson.

Du skulle ha kommit till Kalmar med din show den 19 april 2020, men den har flyttats fram i nästan två år på grund av pandemin. Berätta om din upplevelse.

Annons

– Vi hade kommit så långt! Vi hade generalrepetition inför publik, och när jag hade sjungit sista tonen och vi träffades backstage efter genrepet kom de showansvariga och sa ”vi vet inte vad som händer, det är något virus som ställer till det. Det kommer bli pandemi tror vi”. Så vi packade ner väskorna och åkte hem och satte oss framför tv:n. Sedan var det boom stopp. Nu turnerar jag med originalshowen fast vi har pimpat upp den, som tack för att stackarna suttit och tummat på sina biljetter i två år. Det här blir den ultimata varianten.

Har du något speciellt minne som du förknippar Kalmar med?

– Det här är en ganska enkel fråga. Kalmar för mig är Torbjörn (Håkansson) och hans team på Sandra. Jag har varit där jättemycket, både med Barbados, med Alcazar och som soloartist. De är fantastiska och jag trivs väldigt bra där. Sedan har vi vänner som bor i stan, så Kalmar ligger mig väldigt varmt om hjärtat.

Foto: Karin Törnblom
Foto: Karin Törnblom

Vad ser du mest fram emot just nu, på ett professionellt plan men också privat?

– Det privata är väl att jag längtar efter att kunna träffa folk ordentligt igen och kramas om man känner för det. Jag längtar efter att ge mig ut i världen igen. Vi har många vänner utomlands som jag känner att jag har saknat. Allt ramas in av att man längtar efter frihetskänslan att göra vad man vill när man vill.

– Jobbmässigt ser jag fram emot att äntligen få starta motorerna igen och att man kan köra sina produktioner så som de var tänkta. Man slipper förminskad kapacitet och att hålla avstånd. Nu är det allt som gäller!

Sen då, när du har kört 24 kvällar med showen under våren, blir det lite ledigt till sommaren då?

– Nej, nu blir det ketchupeffekten. I två år har man suttit i digitala tråkiga möten och planerat vad man ska göra när det släpper upp. Det kommer bli en boom i hela branschen. Efter presskonferensen igår när de sa att de släpper på restriktionerna så märktes det av i telefonen på mina bolag. Det smattrade hela dagen med arrangörer som ville boka. Det är en jäkla hunger efter att kicka igång igen. Sommaren kommer vara fullmatad med andra ord. Rent konkret sitter jag och filar på jobb inför julen nu, den sitter man alltid med i de här tiderna. Det är mycket, men jag är arbetsmyra. Jag trivs.

Foto: Karin Törnblom
Foto: Karin Törnblom

Vad drömmer du om?

– Att alltid stäva framåt är kul. Drömmarna och planeringen är redan igång, med allt ifrån nya skivor till att sätta tänderna i någon musikal. Kanske göra en ny show. Nu är man så hungrig och hjärnan kickade igång igår. Det är nu tankeverkstaden går i överspinn. Det finns mycket jag vill uppnå.

Annons

Vilka influeras du av?

– Min karriär är brokig, men allt bottnar i att jag tycker om att underhålla folk och få folk att må bra. Det är nyckeln till min karriär och mitt liv. Om jag ska välja entertainers som jag ser upp till när jag blir stor så vill jag bli som Lill-Babs och Björn Skifs. De kunde och kan sitt jobb och är riktiga entertainers. De är magiska på det de gör och gjorde. Mina stjärnor.

Foto: Karin Törnblom
Foto: Karin Törnblom

Du har ju tävlat i Mellon åtta gånger, planerar du någon comeback där?

– Jag har lärt mig av tiden och av ålder att man aldrig ska säga aldrig. Jag stänger inga dörrar till någonting. Men det är läskigt och tävlingsmomentet är något jag bävar för. Man vill bara sjunga sin nya låt och vara lycklig. Tävlingsmomentet längtar jag inte efter men det är en rolig cirkus och kommer rätt låt så vet man aldrig. Alla åtta låtar har blivit hits, så om jag gör en nionde låt ska den kunna mäta sig med de andra låtarna jag har tävlat med. Jag får se. Men i år sitter jag framför tv:n och hejar på kompisar istället!

Om: Magnus Carlsson

Bor: Strax utanför Stockholm

Född: Fristad utanför Borås

Ålder: Född i juni 1974

Familj: Maken Mats och hunden Cooper.

Aktuell med: Turnén ”Från Barbados till Gamla Stan” och skivan Atmosphere (2021)

Yrke: Entertainer/artist

Beskriv dig själv med tre ord: arbetsmyra, planerare och finurlig

Foto: Karin Törnblom
Foto: Karin Törnblom
Agnes AronssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons