Maja Francis och Hardcore Superstar till Kalmar stadsfest

Kalmar stadsfest fortsätter att fylla på artistprogrammet och nu har ytterligare två akter presenterats.
Publicerad 21 april 2023
Maja Francis (Foto: Emilia Bergmark Jimenez) och Hardcore Superstar (Foto: Julia Cronqvist)
Maja Francis (Foto: Emilia Bergmark Jimenez) och Hardcore Superstar (Foto: Julia Cronqvist)

Maja Francis spelar på Larmtorgets scen torsdagen den 10 augusti. Hon deltog under förra året i Så mycket bättre och har med sin unika röst och egna stil slagit igenom stort. Hon har varit en lysande stjärna på artisthimlen sedan 2015 då debutsingeln ”Last Days Of Dancing” och släppte 2021 det hyllade debutalbumet ”A Pink Soft Mess”, som blev både Grammis- och P3 Guld-nominerat.

Fyrmannabandet Hardcore Superstar spelar på Larmtorgets scen lördagen den 12 augusti. Bandet föddes 1997 i Göteborg då de slog ihop två musikstilar som tidigare hatat varandra: Thrash metal och Sleaze-rock. Resultatet blev stilbildande hård, aggressiv rock blandat med det melodiska och dekadenta. Med elva album och flera världsturnéer tillhör Hardcore Superstar eliten.

Hedda OttestamSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.