Annons

Misstänkt överfallsvåldtäkt i Kalmar: ”Söker efter fler inblandade”

En man i 25-årsåldern är anhållen misstänkt för en överfallsvåldtäkt som ska ha skett i Tallhagen i Kalmar under måndagen. I samband med brottet letar polisen efter flera gärningspersoner.
Publicerad 17 januari 2023
Gångtunneln på Jutnabbevägen intill Ölandsleden där överfallsvåldtäkten ska ha ägt rum.
Gångtunneln på Jutnabbevägen intill Ölandsleden där överfallsvåldtäkten ska ha ägt rum.Foto: Linn Svensson

En kvinna i medelåldern anmälde under måndagskvällen att hon ska ha varit med om en överfallsvåldtäkt i anslutning till en gångtunnel på Jutnabbevägen intill Ölandsleden.

– Det ska ha skett vid 17-tiden under måndagen. Kvinnan kontaktade polisen själv efter händelsen. Vi kunde efteråt åka ut och lokalisera en plats i anslutning till en gångtunnel som spärrades av, säger polisens presstalesperson Robert Loeffel.

Annons

Senare på måndagskvällen kunde en man i 25-årsåldern gripas i Kalmar och senare anhållas på sannolika skäl misstänkt för grov våldtäkt. Vad som ledde polisen till den misstänkta mannen vill Loeffel inte gå in på i nuläget.

– Det var utredningsåtgärder som ledde oss till mannen. Vi är sparsamma med kommentarer. Vi ska nu hålla nya förhör med mannen, säger Loeffel.

Polisen berättar att man i samband med brottet söker efter fler inblandade.

– Vi söker efter fler inblandade som haft delaktighet i brottet.

Hur kommer det sig att ni söker efter fler inblandade?

– Det kan jag inte kommentera i nuläget.

Polisen har under måndagskvällen genomfört en kriminaltekniskt brottsplatsundersökning och sök med specialhund på brottsplatsen.

Polisen efterlyser vittnen som kan lämna upplysningar om händelsen. Vittnen som befunnit sig i området kring Jutnabbevägen och Ölandsleden runt 17-tiden på måndagen uppmanas att kontakta polisen via 114 14.

– Vi vädjar efter vittnen, det kan vara jätteviktigt i utredningen. Det har skett vid en tidpunkt då det rör sig människor. Det är mycket ovanligt, avslutar Loeffel.

Hedda OttestamSkicka e-post
Linn SvenssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons