GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Man åtalad efter stort beslag av kokain – ska ha förvarat åt andra

Publicerad 8 juli 2022
Genrebild.
Genrebild.Foto: Hedda Ottestam

I maj ska en man i 25-årsåldern ha gripits och anhållits efter en husrannsakan i Berga där en stor mängd narkotika hittades. Nu åtalas mannen vid Kalmar tingsrätt misstänkt för grovt narkotikabrott.

I husrannsakan hittades 545 gram kokain med tillhörande emballage samt vågar, förpackningsmaterial och påsar. I åtalet står att brottet bör bedömas som grovt eftersom brottet har avsett en särskilt stor mängd narkotika.

I polisförhör berättar den åtalade mannen att han fick ett erbjudande om att förvara narkotikan ett antal månader åt några andra personer. För detta skulle han få kompensation i form av en betalning på 50 000 kronor. Beslutet att förvara narkotikan ska ha gått snabbt och inte varit helt genomtänkt från hans sida, berättar han.

Mannen erkänner brott.

Hedda OttestamSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.