Annons

Man åtalades för grova brott mot kvinna och barn – frias

Mannen åtalades för att vid flera tillfällen ha våldtagit sin partner samt hållit sina barns huvuden under vatten tills andnöd uppstod. Nu frias han på samtliga punkter.
Publicerad 14 september 2023 • Uppdaterad 14 september 2023
Genrebild.
Genrebild.Foto: Simon Karlsson

Bevisningen av de flera brott som mannen i 45-årsåldern åtalades för räcker inte till. Mannen som för en månad sedan åtalades för flera grova brott mot sin partner och barn frias på samtliga punkter.

”Tingsrätten finner att det sammanlagda värdet av åklagarens bevisning inte är av sådan styrka eller robusthet som krävs för att åtalet ska vara styrkt i någon del”, lyder domen.

Annons

Mannen åtalades för grov kvinnofridskränkning, övergrepp i rättssak och tre fall av våldtäkt. Vid fyra olika tillfällen misstänktes han ha misshandlat sin partner. Bland annat så misstänktes mannen ha slagit kvinnan med ett skärp över ryggen, tagit struptag och dödshotat henne. Åtal om grov fridskränkning väcktes mot mannen gällande upprepad misshandel av hans barn, där han bland annat misstänktes ha tryckt ned deras huvuden under vatten tills de drabbades av andnöd.

Kalmar tingsrätt menar att det finns flera skiljaktigheter i målsägandenas berättelser om det våld de säger sig ha fått utstå.

”Tingsrätten finner att Sekretess A har haft svårt för att berätta om specifika händelser, det våld Sekretess A har berättat om har över lag varit svårt att placera i tid och rum”, skriver tingsrätten i sin dom och menar att detsamma gäller barnens berättelser.

Eftersom mannen frias ogillas målsägandenas skadeståndsyrkanden.

Linn SvenssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons