Annons

Man åtalas för flera brott – bröt kontaktförbud och ofredade kvinna

En man i 35-årsåldern i Kalmar kommun åtalas för flera brott han ska ha begått mot en kvinna. Bland annat åtalas mannen för sexuellt ofredande och överträdelse av kontaktförbud.
Publicerad 6 augusti 2023
Montage.Foto: Agnes Aronsson, Mostphotos

Enligt åtalet ska mannen ska under flera månaders tid kontrollerat kvinnans telefon, positionering och arbetstider för att kontrollera kvinnan. När kvinnan inte gett kontinuerliga rapporter om var hon befunnit sig ska mannen blivit aggressiv, talat nedlåtande till kvinnan och hotat med att avsluta sitt liv. Han ska även ha gett kvinnan instruktioner på att utföra sexuella handlingar på honom och brutit mot ett kontaktförbud vid två tillfällen.

Utöver ofredande, sexuellt ofredande och två fall av överträdelse av kontaktförbud åtalas mannen för ett fall av olaga hot efter att han ska ha dödshotat en annan man. Mannen förnekar samtliga brott.

Linn SvenssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons