Annons

Man åtalas för grovt rattfylleri – sa att kompis körde: ”Han har alltid varit snabb”

En man i 25-årsåldern var rejält berusad och försökte fly polis efter en trafikolycka. Mannen skyller dock på en okänd kompis som kom undan då han ”alltid varit snabb”.
Publicerad 26 december 2022
Kalmar tingsrätt.Foto: Agnes Aronsson

Den 29 oktober i år inträffade en trafikolycka på Nybrovägen i Kalmar. Det var en bil som kört av vägen, ner i ett dike och slutligen in i en stolpe. Nu åtalas en man i 25-årsåldern misstänkt för brott efter olyckan.

Enligt en stämningsansökan ska mannen ha haft 1,68 promille alkohol i blodet och dessutom saknat giltigt körkort vid tidpunkten.

Annons

I förhör säger mannen att han hade druckit sju till åtta öl och kanske några groggar, men han inte skulle påstå att han varit full. Han säger att det inte var han som körde bilen.

Han berättar att det var hans kompis som körde bilen. Kompisen lämnade fordonet när han såg polisbilen och medan bilen fortfarande rullade. När polisen kom fram hoppade han själv över från passagerarplats till förarplats. Sedan sprang han en bit och lade sig ner och gav upp. Han säger att ”kompisen har alltid varit snabb” och kom undan. Han vill heller inte namnge kompisen.

Bland bevisningen finns vittnesuppgifter från en polis om att det var mannen som körde bilen.

Mannen nekar till brott.

Linus GunnarssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons