unlock

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

  1. Nyheterarrow-down
  2. Livsstilarrow-down
  3. Kultur & Nöjearrow-down
  4. Familjarrow-down
  5. Sport
  6. E-tidning
  7. Söksearch
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down
  3. Tipsa oss!

Man åtalas för grovt rattfylleri – voltade bilen

Den unga mannen ska ha kört drogpåverkad på E22 och voltat bilen. Han ska senare även ha trängt in i låsta delar av ett kommunhus.
Foto: Pia Larsson/Mostphotos

En man född -98 åtalas vid Kalmar tingsrätt för grovt rattfylleri, ringa narkotikabrott, olovlig körning och olaga intrång.

Det var den 22 september förra året som mannen ska ha kört en personbil då han var påverkad av narkotika. Det inträffade på sträckan E22 mellan Ålem och Kalmar, bland annat på Trafikplats Kalmar Norra.

Åklagaren menar att brottet bör bedömas som grovt eftersom körningen innebar påtaglig fara för trafiksäkerheten genom att mannen under en längre sträcka ska ha framfört fordonet i hög hastighet och kört av vägen och voltat. Han ska heller inte ha haft rätt att köra bil.

Han åtalas även för olaga intrång då han den 16 april i år ska ha trängt in i låsta delar av Högsby kommuns kommunhus.